Billeddatabase og fritekstfelter

I større spørgeskemaer optræder typisk fritekstfelter – felter hvor respondenten selv kan skrive; sin mailadresse, telefonnummer, tilføje en “andet” kategori, hvordan noget opfattes og opleves eller generelle slutkommentarer til spørgeskemaet som helhed.

Selv med elektronisk tegnidentifikation er det endnu ikke brugbart blot at lade programmets egen tolkning af disse håndskrevne bogstaver og tal med mere end bare et par cifre stå alene. Datoer og tal op til otte cifre vil Brandorff Dataskan typisk manuelt kontrollere, og de kommer dermed direkte ind i det skannede datasæt.

Er feltet på mere end otte cifre, vil vi normalt tilbyde at lave en billeddatabase – et lille separat program, hvor et billede at det ønskede felt kan vises sorteret på et par kriterier, og med et felt hvori teksten kan tastes ind. Alternativt kan vi ved mindre oplag tilbyde manuel indtastning til en fast timepris af rutinerede studentermedhjælpere.

Hvis jeres papirspørgeskemaer har fritekstfelter har vi derfor mulighed for at tilbyde jer flere og prisbillige løsninger.