Om papirformater og tryk

Da skanning er en tolkning af et billede efter bestemte elektroniske regler, er det vigtigt at spørgeskemaerne er helt identiske. Dette kan typisk kun garanteres ved at trykke samtlige skemaer i én omgang på den samme maskine. Ved senere fotokopiering eller udskrift på forskellige printere, er der stor risiko for at der enten sker forrykkelser, trykfejl eller at kopimaskinen justerer på proportionerne i ”billedet”.

Derfor anbefaler Brandorff Dataskan professionel trykning af spørgeskemaer, eller som minimum udskrift på samme printer i én omgang af alle skemaer.

A4 formatet er derfor den gældende standard, men vi skanner alt fra 100×100 mm til A3 (297×420 mm).

Farvetryk er helt fint, så længe de felter der skal udfyldes er hvide. Vi anbefaler dog at man generelt kun bruger sort tekst og sort boksmarkering på hvidt papir.

Det er vigtigt, at der også er tegn på siden, som kan fungere som justeringsmærker, et + i hvert af de fire hjørner er ideelt, men tekst i to eller flere linier kan som regel gøre det. Disse justeringsmærker – ligesom skannefelterne – skal helst være minimum 25 mm fra papirets kant.

Husk et løbenummer, når der skal være styr på hvor data kommer fra…